Εξορμήσεις γύρω απο το Φραγκοκάστελλο

Υπάρχουν πολλές κι όμορφες παραλίες στο Φραγκοκάστελλο !Αν δεν θέλετε να κολυμπήσετε ακριβώς κάτω από το Kallicrates Village, μπορείτε είτε να πάτε στην περίφημη Ορθή Αμμούτσα, σε μία παραλία απίστευτης ομορφιάς, είτε να κολυμπήσετε κάτω από τη σκιά του κάστρου !Υπάρχουν πολλά φαράγγια (όπως αυτό του Καλλικράτη) τα οποία προσφέρονται για περπάτημα αλλα και για mountaining! Το μέρος διαθέτει επίσης λιμανάκι για να ρίξετε το φουσκωτό σας. Σε απόσταση 13 χλμ. από το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται η Χώρα Σφακίων. Ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό ,ορμητήριο για πολλούς προορισμούς της περιοχής. Από εκεί μπορείτε, με ferry-boat ή θαλάσσιο ταξί, να κατέβετε στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την Νήσο Γαύδο!
Μπορείτε επίσης με το καραβάκι να βγείτε στην Αγ.Ρούμελη, στην οποία βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς. Το περίφημο αυτό φαράγγι που χαρακτηρίζεται σαν εθνικός δρυμός έχει μήκος 18 χιλ. και χρειάζεστε περίπου 6 ώρες για να το διασχίσετε!Μόλις 5 χλμ. από το Φραγκοκάστελλο βρίσκεται η έξοδος ενός ακόμη φαραγγιού.

Πρόκειται για το φαράγγι της Ίμπρου το οποίο χρειάζεστε περίπου 2 ώρες για να το διαβείτε. Λίγο πιο βόρεια θα συναντήσετε το οροπέδιο Ασκύφου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 730μ.και εικάζεται ότι κατά την προϊστορική εποχή ήταν λίμνη !Στην περιοχή λειτουργεί κυνηγητική φάρμα για τους λάτρεις του κυνηγιού.  Ανατολικά από το Φραγκοκάστελλο,οδεύοντας προς το Ρέθυμνο, μετά από ένα καταπληκτικό οδοιπορικό ανάμεσα από μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια, θα βρείτε τον Πλακίά. Ένα πανέμορφο θέρετρο με έντονη νυχτερινή ζωή.
Ο Πλακιάς διαθέτει επίσης καταδυτικό κέντρο για τους λάτρεις του βυθού!
Βορειότερα θα συναντήσετε το φαράγγι του Κοτσυφού. Εντύπωση θα σας κάνει το σημείο στο οποίο συναντιέται η οδική αρτηρία με το φαράγγι! Δύο κάθετοι βράχοι υψώνονται πάνω από τον δρόμο σαν αψίδα κάνοντας την διαδρομή μαγευτική!

Δραστηριότητες

Υπέροχες καταδύσεις

notosmare.com

Sfakia Quad experience

WEBSITE

Events

Inna Gulak PilatesSummer Camps

innagulak.nl

Wing chun kung fu Summer Camps

Master Michael G. Papantonakis’s 10 habits of highly effective martial artists www.wing-chun.gr